Gebakken Dorade met tomaten-basilicumsaus
Aantal personen: 4
Ingrediënten
700 g doradefilet met huid
10 g verse basilicumblaadjes
12 eetlepels (citroen)olijfolie
50 g broodkruimels
Voor de saus:
3 dl visbouillon
2 dl room
4 pomodori tomaten
5 g verse basilicumblaadjes
p&z
Bereiden
- Leg de doradefilets in een afsluitbaar bakje.
- Bestrooi ze met fijngesneden basilicumblaadjes en besprenkel ze met 8 eetlepels (citroen)olijfolie.
- Draai er wat versgemalen peper over.
- Laat de filets ca. 4 uur in de koelkast marineren.
- Doe de visbouillon in een pan en laat het inkoken tot l dl.
- Voeg de room met de gewassen en in stukjes gesneden pomodori tomaten toe.
- Laat dit 20 minuten langzaam inkoken onder voortdurend roeren.
- Wrijf de saus door een zeef, breng op smaak met peper en zout en voeg op het laatste moment de ragfijn gesneden basilicumblaadjes toe.
- Verhit in een koekenpan 4 eetlepels olijfolie, dep de doradefilets droog, verwijder de basilicumblaadjes en bestrooi ze met weinig zout.
- Wentel de doradefilets door het broodkruim en bak ze rustig aan beide zijden in de olijfolie.
- Haal de filets uit de pan en leg ze op keukenpapier.
- Schep de saus eromheen
Recept en foto van Nederlands Visbureau
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Nieuw-Zeelandse kreeftcocktail
Eierkoeken metgarnalen
Biscuit van grijze garnalen
Wijtingfilet
Zalmmoot met koude basilicumsaus